Αν  το νομικό πρόσωπο που ανήκουμε δεν ήταν δημοσίου δικαίου, θα καταλάβαινα γιατί συμβαίνει αυτό σήμερα, η κατηφόρα που άρχισε σιγά – σιγά πριν μια δεκαετία, ίσως και παραπάνω. Ασκούμε δημόσια εξουσία για την επίτευξη συγκεκριμένου δημοσίου συμφέροντος και σ’ αυτό έγκειται η διαφορά μας από τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού  δικαίου.

Σήμερα, όπως και χθες, με την ηθελημένη παράβλεψη  από τη μεριά της Διοίκησης και της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης (Συμμαχία -ΠΡΟΣΥΔΕ) και όποιων άλλων   καλυμμένα στηρίζουν τις  απόψεις και τις θέσεις τους ( για να κερδίσουν τι; ), του εσωτερικού κανονισμού  και του Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών  και μάλιστα των δεοντολογικών κανόνων  που είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου μας ως Ν.Π.Δ.Δ. , είναι ολοφάνερο πως η Διοίκηση επιθυμεί  (λίαν επιεικώς η χρησιμοποίηση της λέξης)  να λειτουργεί ο σύλλογος μας ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, ασκώντας μεν δημόσια εξουσία, προάγοντας δε το ιδιωτικό συμφέρον των λίγων.

Η άμυνά μας είναι η αφαίρεση από όλους αυτούς , που μεθοδικά και ηθελημένα μας οδήγησαν στην ανασφάλεια για το αύριο, του δικαιώματος να αποφασίζουν για όλους εμάς  που είμαστε οι πολλοί, προωθώντας και υποστηρίζοντας την ΙΡΙΔΑ -Νεα  Ματιά  στις επικείμενες εκλογές.  Στο ερώτημα αν πρέπει να παραμείνουμε ή να παραιτηθούμε και σε τόσα άλλα ερωτήματα που μας οδηγούν στην απογοήτευση και απαξία, η απάντηση είναι η ΙΡΙΔΑ, η παράταξη που  δημιουργήθηκε από μαχόμενους δικαστικούς επιμελητές, για την αποκατάσταση της λειτουργίας του συλλόγου μας, δημιουργώντας έτσι εκείνο το περιβάλλον όπου ο κάθε συνάδελφος θα αισθάνεται ασφαλής και προστατευμένος.

Οι στόχοι της ΙΡΙΔΑΣ είναι σαφείς, περιέχονται στην ιδρυτική της διακήρυξη και στο καταστατικό της και δεσμευόμαστε ότι με πλήρη διαφάνεια θα τους πραγματοποιήσει,  προσβλέποντας πάντα στο  μέλλον του δικαστικού επιμελητή που θα ασκεί  δημόσια εξουσία για το δημόσιο συμφέρον.

Με εκτίμηση

Eλευθερία Κόκκαλη

Ιδρυτικό μέλος – μαχόμενη δικαστική επιμελήτρια