Α Ι Τ Η Μ Α Τ Α

 

ΤΗΣ:

 

ΜΑΡΙΑΣ ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΗ του Σωτηρίου

 

Με την ιδιότητά της ως εκλεγμένης Σύμβουλου στο Δ.Σ.

 

 

                                                     ΠΡΟΣ:

                                                    Τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ.

                                                      του  Συλλόγου Αθήνας- Πειραιά-

                                                      Αιγαίου-Δωδεκανήσου-Λαμίας-

                                                   Βορείου Αιγαίου & Ευβοίας

Α Ι Τ Η Μ Α

 

Πριν λίγες μέρες εκδικάστηκε το πειθαρχικό του κ. Καραμάνογλου και στη σύνθεση του πειθαρχικού Δικαστηρίου, όπως προβλέπει ο Κώδικάς μας συμμετείχε η Γραμματέας του Συλλόγου. Το Δ.Σ. δεν είχε καμία ενημέρωση επί του θέματος, εγώ το πληροφορήθηκα από την ίδια, τηλεφωνικά, την ίδια μέρα το μεσημέρι, αφού είχε πλέον τελειώσει η συνεδρίαση του πειθαρχικού.

Διαβάζοντας το Ν.2318/1995, φρονώ ότι υπήρξαν παρατυπίες, τις οποίες παραθέτω και αιτούμαι να συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ.

  1. Στο άρθρο 55 αναφέρει: «…… και το γενικό γραμματέα του συλλόγου δικαστικών επιμελητών, ο οποίος με απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου αναπληρούται από ένα μέλος του, πλην του προέδρου και αντιπροέδρου……».

Γιατί δε συνεδρίασε το Δ.Σ. να ορίσει αναπληρωτή, αλλά και να ορίσει τη γραμμή που θα ακολουθούσε η Γραμματέας σ΄ένα τόσο σοβαρό πειθαρχικό αδίκημα, όπως είναι το ασυμβίβαστο για το οποίο δικαζόταν ο κ. Καραμάνογλου; Αν η Γραμματέας δήλωνε ασθενής εκείνη την ημέρα, ποιος θα την αναπλήρωνε;

 

  1. Στον εν λόγω συνάδελφο καταλογιζόταν παράβαση ασυμβίβαστου και μάλιστα ο Πταισματοδίκης που ορίσθηκε για την ανάκριση, αποφάνθηκε ότι τελούσε το αδίκημα αυτό επί σειρά ετών. Σύμφωνα με το άρθρο 54 παρ.2 , η ασυμβίβαστη προς το λειτούργημα του Δικαστικού Επιμελητή άσκηση κάθε άλλου επαγγέλματος (αρθ. 41 παρ.1), δύναται να τιμωρηθεί με την ποινή της οριστικής παύσεως.
  2. Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι 5 μήνες παύση και ο καταδικασθείς έχει δικαίωμα έφεσης. Δικαίωμα να ασκήσουν έφεση έχουν επίσης ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών και ο Υπουργός Δικαιοσύνης (αρθ.73 παρ.2).

Σύμφωνα με τα παραπάνω και με όσα επιφυλάσσομαι να αναφέρω στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ.

ΖΗΤΩ

α) να μας δοθούν εξηγήσεις από τη Γραμματέα και τον Πρόεδρο για την ανύπαρκτη ενημέρωση του Δ.Σ.

β) να μας αναφέρει λεπτομερώς η Γραμματέας ποια ήταν η πρότασή της, πως χειρίστηκε το ζήτημα και τι ψήφισε τελικά.

γ) να ζητήσουμε επίσημα και άμεσα τα πρακτικά της συνεδρίασης του πειθαρχικού Δικαστηρίου, για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα της διαδικασίας.

δ) να κάνουμε άμεσες ενέργειες, ώστε να ασκήσουν έφεση ο Υπουργός Δικαιοσύνης ή ο Εισαγγελέας, γιατί αν ασκήσει μόνο ο διωχθείς, δεν μπορεί να του επιβληθεί στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό Δικαστήριο αυστηρότερη ποινή (αρθ.74 παρ.1).

ε) να αποδοθούν ευθύνες στον Πρόεδρο και στη Γραμματέα, για την πλημμελή λειτουργία του ΝΠΔΔ του οποίου καταλαμβάνουν κορυφαίες θέσεις.

στ) να λάβουμε απόφαση να προσληφθεί άμεσα νομικός σύμβουλος που θα αναλάβει τις περαιτέρω ενέργειές μας, βάσει κι άλλων νομικών δυνατοτήτων που έχουμε, αλλά μπορεί να μας διαφεύγουν.

                 Αθήνα 03/06/2021

                 Μετά τιμής

                         Μαρία Σωτ. Μπρουζούκη

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΙΡΙΔΑΣ