Οι εξελίξεις στον νομικό κλάδο γενικότερα, αλλά και στον κλάδο μας ειδικότερα είναι καταιγιστικές τους τελευταίους μήνες. Πρέπει να έχει κάνει σε όλους σας εντύπωση η ανυπαρξία του Συλλόγου της Αθήνας σε όλα τα επίπεδα. Ανύπαρκτα αντανακλαστικά, μηδέν ενέργειες. Βεβαίως, αν αναλογιστείτε ότι σε πολύ πιο απλά θέματα, κάποια εκ των οποίων όμως είναι εξίσου σημαντικά, επικρατεί η ίδια κατάσταση, φαντάζει φυσιολογικό.

Και για να γίνουμε και πιο συγκεκριμένοι, πριν ΕΞΙ μήνες η παράταξή μας, μεσώ της Προέδρου μας και εκλεγμένης στο Δ.Σ. του Συλλόγου των Αθηνών Μαρίας Μπρουζούκη, ανέδειξε το θέμα των εταιριών διαχείρισης και της παράνομης δραστηριότητάς τους με έγγραφη αναφορά. Το Δ.Σ. πήρε ομόφωνη απόφαση να προχωρήσει το θέμα και για το σκοπό αυτό ο Πρόεδρος προσέλαβε νομικό σύμβουλο. ΕΞΙ μήνες αργότερα αγνοείται τόσο το πόρισμα του νομικού συμβούλου, όσο και ο ίδιος ο νομικός σύμβουλος. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Εμείς όμως, επειδή δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να κουκουλώσουν τίποτε ξανά, επαναφέρουμε το θέμα με νέο αίτημα, το οποίο και μπορείτε να διαβάστε παρακάτω.

ΕΞΙ μήνες περάσανε και από τότε που ζητήσαμε πρακτικά συγκεκριμένων συνεδριάσεων, ενώ τα έχουμε αιτηθεί ξανά και πριν από τρεις μήνες με τα υπ’ αρ. 38009/23-3-2021 & 38145/07-06-2021 αιτήματά μας προς το Σύλλογο που πάλι είχαν κατατεθεί από την Μαρία Μπρουζούκη. Πλέον, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν υπάρχουν τα πρακτικά αυτά ή κατά πόσο τηρούνται πρακτικά, όπως ορίζει ο νόμος, αφού Πρόεδρος και Γραμματέας αρνούνται πεισματικά να μας παραχωρήσουν αντίγραφα. Τα συμπεράσματα ξανά δικά σας…

Εμείς όμως, επειδή δεν θα αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω, επανερχόμαστε με νέο αίτημα να μας δοθούν αντίγραφα των πρακτικών από τον μήνα Ιανουάριο του 2021 έως σήμερα. Το αίτημά μας αυτό μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω.

Και κλείνουμε με ένα θέμα πολύ σημαντικό που κρατάει χρόνια τώρα και μας αφορά ΟΛΟΥΣ. Ο Σύλλογος με σύμβαση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ανέθεσε στο ΑΠΘ την ηλεκτρονική πιστοποίηση των μελών του Συλλόγου (Ηλεκτρονικές Υπογραφές), όπως επίσης αγόρασε και ένα πρόγραμμα για την ηλεκτρονική τήρηση πινάκων, μητρώου και πειθαρχικών. Είναι κάτι γνωστό σε όλους, αφού παρακρατήθηκε ποσό από το μέρισμα όλων για συνεχόμενα έτη.

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι το πόσα χρήματα έχει παρακρατήσει ο Σύλλογος τα τελευταία χρόνια, πόσα από αυτά έχει καταβάλλει  στο ΑΠΘ και σε ποιες ημερομηνίες, πότε θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το έργο σύμφωνα με τη Σύμβαση και αν προβλέπεται ρήτρα, καθώς και ποια είναι αυτή σε περίπτωση υπερημερίας του έργου από το ΑΠΘ. Να σημειωθεί επίσης, ότι αγνοείται η τύχη του προγράμματος που ο Σύλλογος αγόρασε. Το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό καθώς αφορά την διαχείριση των χρημάτων όλων μας.  Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την Ταμία και τον Πρόεδρο του Συλλόγου. Το γιατί, μπορείτε να το κρίνετε εσείς…

Εμείς όμως, επειδή δεν πρόκειται να αφήνουμε τίποτα να παραμένει κρυφό και στο παρασκήνιο, ζητάμε να μας δοθούν όλα αυτά τα στοιχεία ώστε να σας ενημερώσουμε και να γνωρίζετε όλοι με ποιο τρόπο ο Σύλλογος διαχειρίζεται τα χρήματά μας. Το αίτημά μας αυτό, όπως και τα προηγούμενα μπορείτε να τα διαβάσετε παρακάτω.

 

38298-8-9-2021