To θέμα που προέκυψε και συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ., κατόπιν αιτήματός μου, είναι η πειθαρχική δίκη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη με κατηγορούμενο συνάδελφο ο οποίος είχε ιδρύσει εμπορική εταιρία διακίνησης της ύλης μας, ήταν Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και είχε το 95% των μετοχών της. Η εταιρία αυτή σαρώνει ακόμη στο χώρο μας και ο ίδιος συνεχίζει να είναι Πρόεδρος, αλλά όχι διευθύνων σύμβουλος από το Σεπτέμβριο του έτους 2020.

To 2016 είχε καταγγελθεί από τον κ. Παπακωνσταντίνου, τον κ. Κανέλλο κι εμένα για τη δραστηριότητά του με αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία παρουσιάσαμε στο Δ.Σ. ως εκλεγμένα μέλη. Ο Πρόεδρος κ. Μήτσης, είχε καλέσει το συνάδελφο στη συγκεκριμένη συνεδρίαση για να την παρακολουθήσει και να απολογηθεί (!!!!), ενώ δεν περνούσε ακόμη πειθαρχικό, αλλά αυτό έγινε με ευθύνη και πρωτοβουλία του ίδιου του Προέδρου μας. Ο συνάδελφος αντιμετώπισε το Δ.Σ. με ειρωνεία, υπεροψία και καμία ένδειξη μεταμέλειας. Τότε αποφάσισε το Δ.Σ. να προσλάβουμε νομικό σύμβουλο να γνωμοδοτήσει για το θέμα του ασυμβίβαστου και η πλειοψηφία του Προέδρου αποφάσισε να ανατεθεί σε κάποιο μέλος η διερεύνηση της υπόθεσης. Εμείς επιμείναμε ότι τα στοιχεία ήταν πλήρη και δεν χρειαζόταν περαιτέρω διερεύνηση, αλλά αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να ανατεθεί το συγκεκριμένο πειθαρχικό στον κ. Φενερλή.

Το πόρισμα του κ. Φενερλή ήταν ότι δεν διέπραττε το αδίκημα του ασυμβίβαστου!!!

Η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου ανέφερε το τελείως αντίθετο, δηλαδή ότι ασκούσε εμπορική δραστηριότητα και είχε ξεκάθαρα την εμπορική ιδιότητα.

Να διευκρινίσω στο σημείο αυτό ότι όλα τα πειθαρχικά στέλνονται στον Εισαγγελέα, εκτός εάν καταγγέλων και καταγγελόμενος έχουν συμβιβαστεί ή αν είναι υπόθεση που αποδεδειγμένα δεν έχει υποπέσει σε παράπτωμα ο συνάδελφος.

Ο κ. Φενερλής επέμενε να σταλεί ο φάκελος στον κ. Εισαγγελέα, χωρίς να συμπεριληφθεί η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου(!!!), η οποία τελικά συμπεριελήφθη στο φάκελο.

Αφού εστάλη ο φάκελος στον Εισαγγελέα, σχεδόν 5 χρόνια πριν, κανείς από το Δ.Σ. δεν μας ενημέρωνε για την πορεία του, κανείς δεν ενδιαφερόταν, κανείς δεν φρόντιζε να ρωτήσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται, εκτός από τον κ. Παπακωνσταντίνου κι εμένα. Είχα πάει δύο φορές στην Ευελπίδων, την πρώτη φορά μου ανέφεραν ότι ο Εισαγγελέας είχε αναθέσει την ανάκριση στον Πταισματοδίκη κι ότι είχε καθυστερήσει στο πρώτο στάδιο γιατί η Εισαγγελέας που την είχε αναλάβει είχε πάρει προαγωγή κι έμεινε η υπόθεση σε αναμονή.

Τη δεύτερη φορά που πήγα είχε τελειώσει την ανάκριση ο Πταισματοδίκης και αποφάνθηκε ότι ο διωχθείς τελούσε το αδίκημα του ασυμβίβαστου επί σειρά ετών. Οπότε του ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη και, επιτέλους, την προηγούμενη Τρίτη ορίσθηκε η πειθαρχική δίκη του, χωρίς βεβαίως να έχει ενημερωθεί κανένα μέλος του Δ.Σ.

Από τη χθεσινή συνεδρίαση προέκυψαν τα εξής:

  1. Ο Πρόεδρος γνώριζε ότι θα γίνει η συγκεκριμένη πειθαρχική δίκη (για την ακριβή ημερομηνία δεν ενημερώθηκε) και θα έπρεπε να ορίσει
  2. Δ.Σ. για να ληφθεί απόφαση αναπλήρωσης της Γ.Γ., όπως αναφέρει το αρθ. 55 του Κώδικά μας, το οποίο άρθρο χθες ο Πρόεδρος ……. αρνήθηκε ότι υπάρχει!!!!!
  1. Η Γραμματέας δεν ενημέρωσε κανέναν, η μόνη της επικοινωνία τηλεφωνικά ήταν με τον διωχθέντα!!
  1. Πρόεδρος και Εισαγγελέας του Πειθαρχικού Δικαστηρίου πρότειναν 5 μήνες παύση και η Γραμματέας αποφάνθηκε ότι ο συνάδελφος δεν είχε δόλο, δεν τέλεσε το αδίκημα, είναι αθώος!!!!
  1. Η Γραμματέας μας δικαιολόγησε τη στάση της στη δίκη λέγοντας ότι στηρίχθηκε στην πρόταση για απαλλαγή του κ. Φενερλή!! Δεν πείσθηκε από τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου, ούτε από το πόρισμα του Πταισματοδίκη!!!
  1. Ο Πρόεδρος κάλυψε τη Γραμματέα του. Γιατί άραγε; Δεν υπήρξαν ούτε 2 μέλη της Παράταξής του (τόσα χρειάζονται) να της κάνουν μομφή; Προέτρεψε εμάς να την κάνουμε και λογικό είναι αφού φοβάται τις αποκαλύψεις της , μετά από 11 χρόνια στην ίδια θέση πλάι του.
  1. Η τοποθέτηση του αντιπροέδρου ήταν θεωρητική και φιλοσοφική για την ενότητα των συναδέλφων. Επί του θέματος;;; Καμία πρόταση… Ας βγάλουν άλλοι το φίδι από την τρύπα….
  1. Η υπόλοιπη Συμμαχία (Γκώνιας, Τριανταφύλλου, Χαλδαίου, ο κ. Φενερλής απουσίαζε για σοβαρό λόγο) δεν τοποθετήθηκαν καθόλου επί του θέματος. Ακολουθούσαν τη γραμμή…. Δεν έχουν ευθύνη που την ψήφιζαν για τη θέση της Γ.Γ.; Αν κατάλαβαν ότι η επιλογή τους ήταν λάθος, γιατί δεν της κάνουν μομφή;;
  1. Η πρότασή μου να ζητήσουμε επίσημα τα πρακτικά του πειθαρχικού Δικαστηρίου ούτε καν μπήκε σε ψηφοφορία. Ο Πρόεδρος μου είπε να πάω μόνη μου κι ότι ο Κώδικας λέει «τρίχες», γιατί δεν τηρούνται πρακτικά. Η Γραμματέας με προέτρεψε … να διαβάσω άλλο Κώδικα!!!!!
  1. Δεν είναι ευθύνη του Προέδρου και σκάνδαλο η τοποθέτηση της κ. Πατεροπούλου επί 11 χρόνια στην αμειβόμενη θέση του Γ.Γ. σε ΝΠΔΔ;
  1. Δεν αναγνώρισαν και δεν ανέλαβαν καμία ευθύνη, δεν έδειξαν ίχνος μεταμέλειας, αντίθετα ειρωνεύονταν με ύφος χιλίων καρδιναλίων, απαξιώνοντας το ίδιο το συνδικαλιστικό μας Όργανο!

Το αποτέλεσμα:

Είχαμε μια μοναδική ευκαιρία να στρέψουμε το κλίμα περισσότερο υπέρ μας εν όψει και του αιτήματος που έχουμε καταθέσει για τις εταιρίες διακίνησης της ύλης μας, γιατί ο διωχθείς συνάδελφος συνεχίζει να είναι Πρόεδρος μίας εξ αυτών. Αυτό αποδεικνύεται από το καταστατικό της εταιρίας του που μαζί με την αναφορά έχω καταθέσει στο Σύλλογο.

Δυστυχώς, η ίδια μας η Διοίκηση μας πρόδωσε κι αυτός γλεντάει «εις υγείαν των κορόιδων»…

Κατά τα άλλα, μας εκφόβισαν ακόμη μια φορά ότι σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε δουλειά, ό,τι άλλοι κλάδοι θα μας αντικαταστήσουν και πρέπει να αποδείξουμε στο σύστημα ότι είμαστε απαραίτητοι. Γι΄αυτό πρότειναν να βγάζουμε φωτογραφίες και στις κατασχέσεις κατά ΚΕΔΕ, αυτό θα αποδείξει ότι μας χρειάζονται!!!! Θέλουν να μας προετοιμάσουν, για να δεχθούμε αγόγγυστα όσα μαγειρεύονται….

Αυτά συμβαίνουν όταν βάζουμε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα…. 

Κι αν δεν βγούμε από το λήθαργο, έρχονται ακόμη χειρότερα…