Α Ι Τ Η Μ Α

 

ΤΩΝ:

 

  1. ΜΑΡΙΑΣ ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΗ του Σωτηρίου
  2. ΚΑΤΙΝΑΣ ΔΑΝΙΚΑ του Γεωργίου

 

Με την ιδιότητά τους ως εκλεγμένες Σύμβουλοι στο Δ.Σ.

 

                                                          ΠΡΟΣ:

                                                    Τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ.

                                                      του  Συλλόγου Αθήνας- Πειραιά-

                                                      Αιγαίου-Δωδεκανήσου-Λαμίας-

                                                   Βορείου Αιγαίου & Ευβοίας

  Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου μας δεν είναι μυστικές, σύμφωνα με τον Κώδικά μας, εκτός από τη συζήτησή μας επί πειθαρχικών θεμάτων που είναι απόρρητη και δεν επιτρέπεται να είναι δημόσια. Μέχρι σήμερα, κάποιοι συνάδελφοι προσέρχονταν στις συνεδριάσεις, αλλά δεν μπορούν στα γραφεία του Συλλόγου να τις παρακολουθήσουν όσοι το επιθυμούν, γατί ο χώρος είναι μικρός  και επίσης η φύση του επαγγέλματός μας και το επείγον της επίδοσης κάποιες φορές, δεν επιτρέπει στους συναδέλφους να είναι παρόντες. Ένας άλλος λόγος είναι ότι τα τελευταία χρόνια με την πανδημία, ψηφίστηκαν νέα υγειονομικά μέτρα σύμφωνα με τα οποία δεν επιτρέπεται συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων σε κλειστό χώρο. Κατόπιν των παραπάνω, αιτούμαστε να βιντεοσκοπούνται όλες μας οι συνεδριάσεις και το βίντεο να αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου μας, απ’ όπου θα μπορούν να το παρακολουθήσουν όσοι συνάδελφοι το επιθυμούν, αφού πρώτα χρησιμοποιήσουν ειδικό, μοναδικό, προσωπικό, μυστικό κωδικό για την είσοδό τους, εκτός από το διάστημα της συνεδρίασης που θα αφορά σε πειθαρχικά θέματα. Άλλωστε και στο νόμο 4624/29-08-2019/ΦΕΚ 137Α΄, το άρθρο 5 έχει ως εξής:

Άρθρο 5: Νομική βάση επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από δημόσιους φορείς.

Οι δημόσιοι φορείς επιτρέπεται να επεξεργάζονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον ή κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας που έχει ανατεθεί στον υπεύθυνο επεξεργασίας.

Κατά τη συνεδρίαση των Δ.Σ. του Συλλόγου μας, οι εκλεγμένοι δεν είμαστε απλά φυσικά πρόσωπα, αλλά έχουμε αρμοδιότητες που μας έχουν ανατεθεί με το ν. 2318/1995 και έχουμε τη συγκεκριμένη θέση σε ένα Ν.Π.Δ.Δ., λαμβάνοντας αποφάσεις για συγκεκριμένο σκοπό που αφορά καθολικά το Σώμα των Δικαστικών Επιμελητών.

Η οπτικοακουστική κάλυψη των Συμβουλίων:

  1. Θα διευκολύνει το Σώμα να έχει προσωπική άποψη για τις θέσεις και τις αποφάσεις του Συμβουλίου.
  2. Θα αποτρέψει τη δημιουργία παρεξηγήσεων και λανθασμένων εντυπώσεων που προκύπτουν από την τήρηση των περιληπτικών πρακτικών.
  3. Θα διευκολύνει στον υπέρτατο βαθμό το έργο της Γ. Γραμματέως.
  4. Θα βοηθήσει στη δημιουργία πολιτισμένου κλίματος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και θα μειώσει προσωπικές επιθέσεις και επιθετικές συμπεριφορές που κάνουν την εμφάνισή τους συχνά-πυκνά στα Δ.Σ. Το πιο πρόσφατο, μάλιστα, συνέβη στη συνεδρίαση της 7ης Απριλίου 2022, με θέμα τη σύστασή μας σε Σώμα και την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του Δ.Σ. για την ψήφο τους και μάλιστα ενώ είχαμε διενέργεια εκλογής με μυστική ψηφοφορία!!
  5. Θα ικανοποιήσει το αίσθημα διαφάνειας και δημοκρατικότητας όλων μας και
  6. Θα σταματήσει παραφιλολογίες και διασπορά ψευδών ειδήσεων που δημιουργούν σύγχυση στο Σώμα.
  7. Όλοι οι συνάδελφοι, εκτός από την υποχρέωσή τους να μας ψηφίζουν, έχουν και το δικαίωμα να βλέπουν αν τηρούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, αν τηρούνται οι αποφάσεις που λαμβάνουμε και αν είμαστε πιστοί στην κατεύθυνση επίτευξης στόχων για το καλό του Κλάδου.
  8. Θα μπορεί να εκφράσει ο κάθε συνάδελφος με έγγραφη και πρωτοκολλημένη επιστολή του στο Σύλλογο την αντίθεσή του ή κάποια άλλη οπτική σε έκαστο θέμα, την οποία αν κρίνουμε απαραίτητο, θα τη λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας.

Συνημμένα, υποβάλλουμε μελέτη εξοπλισμού για την οπτικοακουστική κάλυψη Συμβουλίων και προσφορά από εταιρία που καλύπτει την διαδικασία.

Παρακαλούμε όπως συζητηθεί το αίτημά μας στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., προκειμένου να ληφθεί απόφαση και να γνωστοποιηθεί αυτό με τη συνημμένη μελέτη, με ηλεκτρονικό τρόπο τουλάχιστον 3 μέρες νωρίτερα σε όλα τα μέλη του Δ.Σ.

                      Αθήνα 03/05/2022

                        Μετά τιμής

 

 

 

Κατίνα Γ. Δανίκα                                                 Μαρία Σωτ. Μπρουζούκη

ΑΙΤΗΜΑ ΙΡΙΔΑΣ