Ας μιλήσουμε λοιπόν για όλα και για όλους. Η ΙΡΙΔΑ-ΝΕΑ ΜΑΤΙΑ των Δικαστικών Επιμελητών ήρθε για να μείνει, όσο κι αν αυτό προβληματίζει ή δυσαρεστεί ή «ξεβολεύει» κάποιους από τη θέση τους. Ήρθε για να αναδείξει και να δώσει λύσεις στα πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα των Δικαστικών Επιμελητών και όχι να τους φορτώσει με νέα. Ήρθε για να φωτίσει την αλήθεια με καθαρή και διαυγή ματιά και όχι να διαιωνίζει ψεύδη και να μηρυκάζει αναλήθειες.

Ας υπενθυμίσουμε σε όσους έχουν κοντή μνήμη τα παρακάτω και ας ξανασυστηθούμε μεταξύ μας, γιατί κάποιοι λησμονούν ότι από κάπου ξεκινήσαμε και κάπου (αλλού) πηγαίνουμε. Εμείς είμαστε αυτοί που αποφάσισαμε να μην μένουμε απαθείς και χειροκροτητές σε ατέρμονες συζητήσεις οι οποίες υπέκρυπταν ατομικά συμφέροντα προσώπων που νέμονται την ύλη εις βάρος του συνόλου των συναδέλφων, αλλά αποφασίσαμε να πάμε μπροστά και να προβούμε σε  πράξεις. Είμαστε αυτοί που θέσαμε τα ζητήματα στην ουσία τους, αντιμετωπίζοντας κατάματα τα αληθινά προβλήματα του Κλάδου και τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και η αντιμετώπιση του ζητήματος των εταιρειών διαχείρισης. Επί μία δεκαετία οι εταιρείες αυτές αποτελούν την κρυφή πληγή του κλάδου, το κοινό μυστικό, που όμως κανένας δεν ήθελε να αγγίξει. Επί μία δεκαετία λειτουργούν και υπαλληλοποιούν συναδέλφους, όμως δεν βρέθηκε κανείς να ρίξει την πρώτη πέτρα και να ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα ύδατα. Επί μία δεκαετία πάντοτε «διάφοροι» έβρισκαν αστείες προφάσεις για να επιτύχουν την αναβολή λήψεως πρακτικών και ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπισή τους.

Απόδειξη αυτών είναι ότι οι ίδιοι συνδικαλιστές και σύμβουλοι, που δήθεν στα παραταξιακά Όργανα κόπτονταν στα λόγια για το ζήτημα αυτό, μόλις έφτανε η ώρα υποβολής συγκεκριμένων αιτημάτων στα θεσμικά μας Όργανα, καταψήφιζαν το αίτημα προβάλλοντας γελοίες δικαιολογίες, νομίζοντας ότι θα κάμψουν το φρόνημά μας. Χρειάστηκε να μεσολαβήσει η παραίτηση σύσσωμης (πλην ενός) της Γραμματείας και η διάλυση για ακόμη μία φορά της συγκεκριμένης παράταξης, προκειμένου να σπάσουν τα δεσμά και να τεθεί επιτέλους το ζήτημα στην Ομοσπονδία μας με το υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου 5657/22-3-2021 Αίτημα του κ. Ιωάννη Παπακωνσταντίνου και στο Σύλλογο με το υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου 38009/22-3-2021 Αίτημα των Συμβούλων κ.κ. Μαρίας Μπρουζούκη και Ξένης Κεσίνη, με το οποίο παρουσιάστηκαν τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία που με συστηματική εργασία συλλέχθηκαν και καταγράφηκαν.

Οι ίδιοι λοιπόν άνθρωποι που επί σειρά ετών έθεταν προσχώματα και με όλες τους τις δυνάμεις προσπαθούσαν παρασκηνιακά να ανακόψουν την δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων, έρχονται τώρα να διεκδικήσουν και την πατρότητά τους. Όλοι όμως γνωριζόμαστε από που ερχόμαστε και που πηγαίνουμε.

Εμείς λοιπόν, αποφασίσαμε να πάμε μπροστά. Αφήνουμε πίσω τις παλαιοσυνδικαλιστικές πρακτικές που φρέναραν τον Κλάδο επί τόσα χρόνια και στεκόμαστε πλάι στον Δικαστικό Επιμελητή που δεν ανέχεται «πάτρονες» να διαφεντεύουν την ύλη του.

ΥΓ 1  Προς απόδειξη των όσων ισχυριζόμαστε η παρούσα ανακοίνωσή μας συνοδεύεται από το από 15-12-2020 Αίτημα προς το Διοικητικό Συμβούλιο του  Συλλόγου, που αρνήθηκαν να υπογράψουν οι κ.κ. Σύμβουλοι  Νικόλαος Αντωνίου, Ελένη Καπότου και Κωνσταντίνος Κοττικιάς, και συνυπέγραψαν οι  κ.κ. Σύμβουλοι Μαρία Μπρουζούκη, Ξένη Κεσίνη και Στέφη Τσιαμούρη, με το οποίο ζητείται να ληφθεί απόφαση προκειμένου  «Να ελεγχθούν τα 13 μέλη του Δ.Σ., τα μέλη των αστικών εταιριών τους, αλλά και οι συνάδελφοι (συγγενείς ή μη) που στεγάζονται στο ίδιο γραφείο, για ν’ αποδειχτεί ποια ύλη διαχειριζόμαστε, από πότε τη διαχειριζόμαστε, αν έχουμε συνεργασία με αυτές τις εταιρίες διαχείρισης και αν δίνουμε ως αντιπαροχή ποσόν για κάθε επίδοση ή εκτέλεση ως «γραμματειακή υποστήριξη». Επίσης όσοι από μας στο Δ.Σ. δουλεύουμε ΚΕΔΕ, να ελεγχθούμε αν τηρούμε το πλαφόν των 18.000 ευρώ ετησίως ανά υπηρεσία, όπως προβλέπεται. Kι αφού αποδειχτεί ότι ουδεμία σχέση έχουμε με τις εταιρίες αυτές που μάχονται τον Κλάδο μας κι είμαστε «καθαροί», τότε ν’ αποφασίσουμε ποιες ενέργειες θα κάνουμε για να σταματήσουμε αυτό το φαινόμενο των εταιριών «διαχείρισης» που τείνουν να γίνουν μάστιγα. Για το επείγον της υπόθεσης αιτούμαστε να ληφθεί απόφαση στη Συνεδρίασή μας στις 16/12/2020. ΑΘΗΝΑ 15/12/2020» .

ΥΓ2 Τι μπορεί να περιμένει όμως κανείς  από μία παράταξη που έχει ξεκινήσει τον ολισθηρό δρόμο της λασπολογίας, όταν ήδη από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε σε αυτοσχέδια «υπηρεσιακή» γραμματεία, επεχείρησε κατάφωρα και επί σκοπώ με δηλώσεις να συκοφαντήσει και να δυσφημίσει το πρόσωπο της πρώην Γραμματέως της παρατάξεως, όσο και των λοιπών μέλών της Γραμματείας που παραιτήθηκε σχεδόν σύσσωμη, (πλην ενός)  με αιχμές και υπόνοιες περί δήθεν παρακράτησης των αρχείων και των λοιπών εγγράφων της Παράταξης και τυχόν διαρροών τους, δηλώσεις τις οποίες ουδέποτε ανακάλεσε η παράταξη αν και γνώριζε πολύ καλά ότι ουδέποτε παρακρατήθηκαν αρχεία ή λοιπά έγγραφα της παράταξης.

Το ψέμα ως γνωστόν, και ευτυχώς για όλους μας, έχει κοντά ποδάρια.

ΙΡΙΔΑ-ΝΕΑ ΜΑΤΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ