Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

εμείς που συμμετείχαμε  στη γενική συνέλευση  του συλλόγου μας φορούσαμε τα ίδια ρούχα που φορέσαμε όταν διορισθήκαμε. Τα ρούχα αυτά είναι ο κώδικας δικαστικών επιμελητών , το ΦΕΚ των αμοιβών μας και οι δεοντολογικοί κανόνες  που ενδεικτικά αναφέρω δύο : 1 ) ότι είναι ανεπίτρεπτη η πρόσληψη  συναδέλφου από άλλον συνάδελφο με πάγια αντιμισθία ή ανάθεση σε αυτόν μέρους της ύλης του με μειωμένες αμοιβές και 2 ) δεν επιτρέπεται η εξασφάλιση επαγγελματικής ύλης με αντιπαροχή οποιασδήποτε μορφής και  μεγέθους ,  όπως αυτοί περιγράφονται στο ΦΕΚ λειτουργίας του συλλόγου (αρ. φυλλου 2037/19-11-1999) .

Η απερχόμενη διοίκηση υποστηριζόμενη από τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ μαζί με τη μείζονα αντιπολίτευση ΠΡΟΣΥΔΕ τα ρούχα αυτά δεν τα έχουν φορέσει ποτέ .  Δεν τα δοκίμασαν καν.

Και οι δύο παρατάξεις για όσα χρόνια ήταν στη διοίκηση του συλλόγου μας ,  είτε ως πλειοψηφία είτε ως συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση δεν έλυσαν κανένα απολύτως ουσιαστικό μας πρόβλημά  , αντίθετα μεθοδικά μας δημιούργησαν πιο πολλά , αφήνοντας  εν γνώσει τους  χωρίς καμμιά  ντροπή  να γιγαντωθούν αυτά και όλους εμάς απροστάτευτους μπροστά  σε αυτό που βιώνουμε κάθε μέρα. Την αβεβαιότητα της ύπαρξής μας ως επικουρικά δημόσια όργανα ,  και εμείς θα πρέπει να επιλέξουμε  :

Θα γίνουμε υπάλληλοι των εισπρακτικών εταιρειών ;

Θα μειοδοτήσουμε ή θα παραιτηθούμε  ;

Θα μάθουμε να συντάσσουμε αιτήσεις ή όχι ;

Θα περάσουμε τη πόρτα του υπουργείου ή μόνο του δικού μας γραφείου ;

Και άλλα πολλά ερωτήματα με τη διοίκηση μετά της μείζονος συμπολιτευόμενης στην ουσία αντιπολίτευσης και όσων  έμεσα συμπολιτεύονται  με αυτούς  να καταδυναστεύουν το σύλλογό μας με την ανοχή τους και τη συμμετοχή τους σε όλα αυτά .

Οι μηδενικές τους ενέργειες προς τη κατεύθυνση της επίλυσης  των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε είναι εξωφρενικά απαράδεκτες και κυνικές.

Ευτυχώς υπάρχει η εκλογική διαδικασία . Σε λιγες  μέρες στις 12 Μαρτίου 2022  όλοι αυτοί οι σιγοψυθιριστές  της νομιμότητας που σκόπιμα και μεθοδικά οδήγησαν  όλους εμάς στην ανασφάλεια ( λες και είναι οι στυγνοί εργοδότες μας που θα μας απολύσουν αν δεν σκύψουμε το κεφάλι )  , που τόσο εύκολα περνούν τις πόρτες του όποιου υπουργείου  για το καφέ τους , θα περνούν αποκλειστικά και μόνο τη πόρτα του δικού τους γραφείου γιατί ήρθε η ωρα της ΙΡΙΔΑΣ – Νέα Ματιά , των δικαστικών επιμελητών που φορούν τα ίδια ρούχα από τον διορισμό τους.

Με εκτίμηση

Ελευθερία Στ. Κόκκαλη