Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Σε λίγες ώρες θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την κάλπη, αντιμέτωποι με την απόφαση που πρέπει να λάβουμε για το μελλοντικό δικαστικό επιμελητή, για τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στον Κλάδο και στα γραφεία μας. Καλούμαστε με την ψήφο μας να αποδείξουμε ότι έχουμε κατανοήσει πλήρως τι σχεδιάζουν για μας χωρίς εμάς. Σχεδιάζουν την υπαλληλοποίησή μας, απλά και ξεκάθαρα! Ο δημόσιος λειτουργός Δικαστικός Επιμελητής θα συνεχίσει να υπάρχει, μην πιστεύετε στον εκφοβισμό τους ότι θα χαθεί το επάγγελμα. Δεν θ’ αλλάξει το δικαιϊκό μας σύστημα, απλά θέλουν να νέμονται την ύλη οι λίγοι κι εμείς να εκτελούμε και να επιδίδουμε γι’ αυτούς. Σκλάβοι σε μια γαλέρα εν έτη 2022!! Αυτό τον ιστό υφαίνουν σαν αράχνες χρόνια τώρα, μην τους επιτρέψουμε να τον τελειοποιήσουν! Ήρθε η ώρα να ξαραχνιάσουμε, να μπει καθαρός αέρας στο Σύλλογο και στα γραφεία μας! Είναι η τελευταία μας ευκαιρία, γιατί αν τυχόν πάρουν νωπή εντολή σ’ αυτές τις εκλογές, το σχέδιο αυτό θα έχει ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΟ! ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ και μάλιστα γραμμένο με μαύρο μελάνι στις σελίδες της ιστορίας μας!
Αυτές οι εκλογές είναι οι σημαντικότερες, αλλά και τελείως διαφορετικές από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στην ιστορία του Κλάδου μας. Αναρωτιέστε τους λόγους;
1. Ο μαχόμενος συνάδελφος είναι σε σημείο φτωχοποίησης.
2. Έχουν γιγαντωθεί εταιρίες – καρτέλ – βιομηχανίας διακίνησης της ύλης μας στην Αττική, αλλά και στην Περιφέρεια και μάλιστα από πέρυσι άρχισε και η δημιουργία δικών τους δικτύων στα Περιφερειακά Εφετεία (π.χ. Εφετείο Πατρών).
3. Η αξιοπρέπειά μας έχει φτάσει στο κατώτατο σημείο εξαθλίωσης.
4. Η επαφή μας με τους όμορους κλάδους μηδενική.
5. Ο Σύλλογος ανύπαρκτος στην ενημέρωση των συναδέλφων, στην υποστήριξη στα προβλήματα της καθημερινότητας, στη λήψη σοβαρών και άμεσων αποφάσεων χωρίς παιχνίδια γνωμοδοτήσεων και αγώνα τένις ανάμεσα σε ΟΔΕΕ & ΣΥΛΛΟΓΟ.
6. Έχει εκλείψει η τήρηση του Κώδικά μας, η τήρηση των κανόνων δεοντολογίας, αλλά και η ισονομία που είναι απαραίτητη όταν ασκείς διοίκηση σε ένα ΝΠΔΔ.
7. Η ψηφιοποίηση είναι λέξη άγνωστη στη σημερινή Διοίκηση, με αποτέλεσμα να μας έχει ξεπεράσει έτη φωτός το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
8. Δεν έχουν γίνει κοινωνοί οι συνάδελφοι στα σοβαρά ζητήματα που απαιτούν λύσεις με έκτακτες ηλεκτρονικές Γενικές Συνελεύσεις.
9. Παντελής απουσία της Διοίκησης από τα γραφεία του Συλλόγου μας, ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται καθημερινά εκεί.
10. Άρνηση της Διοίκησης να παρακολουθούν οι συνάδελφοι δημόσια τις συνεδριάσεις μας, προκειμένου να έχουν πλήρη ενημέρωση των θέσεων του κάθε εκλεγμένου Συμβούλου.
Κατόπιν αυτών, με ποιο κριτήριο ζητούν την ψήφο σας; Οι δύο παρατάξεις που θεωρούν ότι είναι οι «μεγάλες» του Κλάδου είναι οι μικρότερες σε έργο και σε εντιμότητα απόψεων, θέσεων, στρατηγικής.
Η μία διοικούσε το Σύλλογο επί 12 έτη, αποτυχημένα για τους πολλούς , αλλά απόλυτα επιτυχημένα για τους λίγους και τα γραφεία τους. ​
Η άλλη ήταν σε κορυφαία θέση της ΟΔΕΕ και ειδικά τα 3 τελευταία χρόνια ασκούσε διοίκηση με τις ευλογίες του περιφερειακού προέδρου που έλαμψε δια της απουσίας του. Οι αρμοδιότητες είχαν ανατεθεί στον επικεφαλής της προσυδε που «έλυνε κι έδενε» στα Υπουργεία, όπως ο ίδιος διατεινόταν.
Ας τους αφήσουμε πίσω, ας έρθουμε στο μέλλον και στην ΙΡΙΔΑ, εκεί που ανήκουμε, εκεί που θα βαδίζουμε σε μια κοινή πορεία, ενωμένοι και απέναντι στους επιχειρηματίες συναδέλφους, για να διεκδικήσουμε ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ: Την ύλη που δικαιωματικά μας ανήκει, τη χαμένη μας αξιοπρέπεια, την αναγνώριση από τους όμορους χώρους, τη διαφάνεια στις ενέργειές μας, τη συναπόφαση στα μικρά και στα μεγάλα. Και είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί πραγματικά το επιθυμούμε, δεν παίζουμε διπλά παιχνίδια σε θολά νερά!
Για όλα αυτά δεχθήκαμε και δεχόμαστε πόλεμο, αλλά είμαστε υπερήφανοι που τους έχουμε φοβίσει, είμαστε υπερήφανοι που τους φτάσαμε στο σημείο να εκλιπαρούν την ψήφο σας και να μας ρίχνουν λάσπη, είμαστε περήφανοι που τους ξεγυμνώσαμε μπροστά σας και φάνηκε το συνδικαλιστικό τους μέγεθος και το «μεγαλειώδες» σχέδιό τους! Χαιρόμαστε που είναι απέναντί μας, θα είχαμε πρόβλημα με το αντίθετο…
Τι προσάπτουν σε μένα προσωπικά; Ότι ήμουν στην προσυδε… Είμαι ευτυχής που όσο κι αν ψάξουν, αυτό είναι το μόνο που μπορούν να βρουν.. Θεωρώ τιμητικό για μένα που έφυγα από μια παράταξη συστημική, στην οποία δεν άντεχα πλέον να παραμυθιάζομαι και να παραμυθιάζω, ούτε να είμαι μαριονέττα που θα μου κινούν τα νήματα οι ιδιοκτήτες της. Φύγαμε σχεδόν όλη η Γραμματεία, δεν γίναμε γυρολόγοι παρατάξεων, αλλά δημιουργήσαμε κάτι νέο, ελπιδοφόρο, που το πιστεύουμε και αξίζει να το πιστέψετε κι εσείς. Δεν χρωστάω σε κανέναν, τα βιβλία μου τα επέδειξα για έλεγχο στο Συμβούλιο, δεν συνεργάζομαι με καρτέλ, δεν τους έχω ζητήσει ποτέ τίποτα και είμαι ΕΛΕΥΘΕΡΗ να πολεμήσω για το καλό όλων μας, όπως και όλοι οι υποψήφιοί μας!
Δώστε μας την ευκαιρία να δημιουργήσουμε το Σύλλογο και τον Κλάδο που ονειρευόμαστε, να φτιάξουμε μαζί το μέλλον που αξίζουμε, να αφήσουμε στους νεότερους καθαρό το επαγγελματικό τους πεδίο, είναι κι αυτό υποχρέωσή μας!
Ραντεβού στην κάλπη που αυτή τη φορά θα αναδείξει την ανάταξη του Κλάδου!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΡΙΔΑ-Νέα ματιά
Η Πρόεδρος
Μαρία Μπρουζούκη