Με πληροφόρησαν για άρθρο της κ. Καπότου που δημοσιεύθηκε στο site της παράταξής της και μόλις το διάβασα. Αναφέρεται στο Συμβούλιο που έγινε στις 26/7/2022, σχολιάζει προσωπικά και χρήζει απάντησης στα εξής :

«2) Σε συνέχεια της συνεννόησης κατά την επίσκεψη του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Συλλόγου με την κ. Βελώνη (Προϊσταμένη του ΝΣΚ) εγκρίθηκε η πρόταση του Προέδρου για κατάθεση στον Σύλλογο αιτήσεων από τους συναδέλφους που επιθυμούν συνεργασία με το ΝΣΚ και ορίστηκαν οι προϋποθέσεις.

Για την διαδικασία και τους όρους θα σταλεί e-mail από τον Σύλλογο. Η πρόταση εγκρίθηκε παρόλο που δύο μέλη του ΔΣ, που είχαν καταθέσει προηγουμένως και αίτημα με το οποίο ζητούσαν εξηγήσεις για την παραπάνω συνάντηση, έφεραν αντιρρήσεις. Φαίνεται πως πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη διεύρυνση συνεργασιών με περισσότερους Δικαστικούς Επιμελητές φορέων που διαχειρίζονται μια σεβαστή ύλη δεν είναι αρεστή σε ορισμένους.»

Τα δύο μέλη του Δ.Σ. στα οποία αναφέρεται (εγώ και η Δανίκα), ουδέποτε πήραμε ύλη από το ΝΣΚ, από Τράπεζες, funds ή από την πλειοψηφία των Δ.Ο.Υ. , ΚΕΑΟ και των Δήμων της Αττικής. Η προσυδε και η κ. Καπότου, που γράφει τα ως άνω, καταψήφισαν το αίτημά μας να ελεγχθούν τα μέλη του Δ.Σ. , για να δούμε αν τηρείται το πλαφόν των 18.000 ευρώ ετησίως με τον ΚΕΔΕ, αν τα μέλη του Δ.Σ. επέδιδαν εν μέσω απεργίας και αν κάποιο μέλος συνεργάζεται με τις γνωστές «εταιρίες διακίνησης». Εδώ είμαστε, θα επαναφέρουμε το αίτημά μας αυτό και όλα θα φανούν στην ψηφοφορία. Όσο για το ΝΣΚ, από τη στιγμή που πήγαν Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος, κατατέθηκαν αιτήσεις άμεσα από συναδέλφους γνωστούς του Προέδρου, γιατί όταν του το κατήγγειλα μου απάντησε ότι «θα τις πάρουν πίσω!!!». Πιστεύαμε ότι κάποια στιγμή θα ξεφεύγαμε από τη ρουσφετολογία που είχε επιδείξει η Διοίκηση Μήτση επί 12 χρόνια, αλλά ματαίως… Εμείς υποστηρίξαμε να γίνει παρέμβαση ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ του Δημοσίου Τομέα, αφού πρώτα σταλεί email σε όλους τους συναδέλφους, για να δηλώσουν αν και σε ποια υπηρεσία επιθυμούν να συνεργαστούν. Για να μην παραπλανούν τους συναδέλφους, ας φροντίσουν να συζητηθεί το αρθ.139 που είχαν βάλει ως θέμα ημερήσιας διάταξης με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 40003/15-6-2022 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε Δ.Σ., το οποίο δεν συζητήθηκε  στη συνεδρίαση της 20ης Ιουνίου, αλλά και σε καμία από τις επόμενες, γιατί πρέπει όλοι οι Φορείς ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ κι από το νόμο. Άλλωστε, ήταν και παραταξιακή προεκλογική τους δέσμευση η τροποποίηση και λειτουργία του αρθ.139 .

«3) Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η χρηματική δωρεά που έγινε στο Σύλλογο από συναδέλφους για τον άτυχο συνάδελφο που πρόσφατα είχε ένα τραγικό ατύχημα και η απόδοση του ποσού αυτού στον ίδιο. Δυστυχώς υπήρξαν μέλη του ΔΣ που καταψήφισαν την πρόταση της δωρεάς συγκεκριμένου συναδέλφου, με το σκεπτικό πως αυτή προέρχεται από άτομο που έχει καταδικαστεί με την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης, θεωρώντας πως η έγκρισή της θα δημιουργούσε ένα είδος υποχρέωσης από τον Σύλλογο προς τον καταδικασθέντα συνάδελφο, παραβλέποντας πως κάθε ευρώ είναι υπερπολύτιμο για την αποκατάσταση του άτυχου συναδέλφου. Χειρότερο κατά την άποψή μου από την καταψήφιση, η οποία στο κάτω- κάτω είχε και μια αιτιολόγηση, είναι ότι την επόμενη ημέρα διακωμωδήθηκε η κατάσταση του άτυχου συναδέλφου με ανάρτηση σε παραταξιακή σελίδα fb ενός “παραμυθιού”, παρομοιάζοντας τον κιόλας με χαρακτήρα καρτούν που τον μειώνει και τον προσβάλει.

Εύχομαι, όχι μόνο εγώ αλλά θέλω να πιστεύω και όλοι όσοι βρισκόμαστε στην ομάδα αυτή, να μην τύχει ποτέ να βρεθούμε είτε στη θέση του είτε στη θέση των γονιών αυτού του ανθρώπου, θα πρέπει δε να μάθουμε να εκτιμάμε τους συνανθρώπους μας και να σεβόμαστε τις ανάγκες τους, γιατί μπορεί σήμερα να μην χρειαζόμαστε τη βοήθεια κανενός αλλά ποτέ κανένας δεν ξέρει πως έρχονται τα πράγματα και το κυριότερο να κάνουμε το καλό χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας την ανταπόδοση. Γι’ αυτό θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους συναδέλφους που συνεισέφεραν οικονομικά, στα μέλη του Δ.Σ. και κυρίως στη Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου για την πρωτοβουλία που πήρε και υλοποίησε τη δράση αυτή.»

Βεβαίως εγώ και η Δανίκα καταψηφίσαμε τη δωρεά των 2.000 ευρώ του κ. Κα———γλου για το συνάδελφο Λεωνίδα, γιατί κατέθεσε τα χρήματα αυτά ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ με τη συμφωνία να τα αποδώσει ο Σύλλογος στο Λεωνίδα. Ας έδινε όσα χρήματα ήθελε, στον ίδιο όμως, όχι στο ταμείο του ΝΠΔΔ. Γιατί έκαναν αυτό που τους ζήτησε ένας «συνάδελφος» που διαπράττει ασυμβίβαστο κι έχει στραφεί νομικά κατά του Συλλόγου; Παραβίασαν την απόφασή μας στο Δ.Σ. που ήταν η αγορά κουπονιών ΑΝΩΝΥΜΑ και πάνω στο κάθε κουπόνι θα αναγράφαμε το συνολικό ποσό προσφοράς. Γιατί δεν έπραξαν και με τον Κα———γλου όπως έπραξαν με όλους μας; Γιατί ήθελε να περάσει το ποσόν του στο ταμείο του Συλλόγου; Και γιατί δεν ερωτηθήκαμε; Αποφασίζουν και διατάσσουν; Αμφιβάλλω αν ο Λεωνίδας ήθελε να εκμεταλλευτούν την κατάστασή του μ’ αυτόν τον τρόπο , κανενός η αξιοπρέπεια δεν εκτιμάται 10.000 ευρώ που μαζεύτηκαν συνολικά. Η ΙΡΙΔΑ έκανε το χρέος της χωρίς διαφήμιση, έτσι όπως οφείλουν να το κάνουν όλοι. Γιατί, στο Δ.Σ. απαίτησαν να τους πούμε κι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που έκαναν αυτή την κίνηση που ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ. Όπως έχουμε υποχρέωση απέναντι σε όλους τους συναδέλφους, όχι μόνο στο Λεωνίδα. Γιατί, ως τώρα δεν βοηθήσαμε έγκυες συναδέλφους που έμειναν στο κρεββάτι για μήνες, συναδέλφους που από τροχαία ατυχήματα εν ώρα δουλειές έμειναν επίσης για μήνες σπίτι τους ανίκανοι να εργαστούν;;; Και να δούμε στο μέλλον, θα πράξουν αναλόγως σε συναδέλφους που επίσης θα έχουν ανάγκη;; Όσο για το παραμύθι κι εγώ η ίδια ήμουν μορφή στρουμφοκαρτούν. Χαίρομαι που μας διαβάζουν, αλλά έχουν χάσει κάθε αίσθηση μέτρου. Δεν ήθελα να αναφέρω τα ονόματα όλων και το αφηγήθηκα σαν παραμύθι, ο λαϊκισμός της κ. Καπότου το διαστρέβλωσε πλήρως. Τα ΜΠΡΑΒΟ και τα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ας μένουν λοιπόν στην άκρη, μαζί με τα μελό που τα συνόδευσαν, για να προσελκύσουν μέλη του Δ.Σ. που δεν ανήκουν στην παράταξή τους, γνωστή άλλωστε,  τακτική της προσυδε..

 «4) Εγκρίθηκε η πρόταση του Προέδρου για άσκηση έγκλησης (μήνυσης) κατά συνταξιούχου συναδέλφου που καταγγέλθηκε από Α.Ε. ότι διενεργεί επιδόσεις (είναι η πρώτη φορά που ο Σύλλογος κινείται νομικά κατά πρώην συναδέλφου και ελπίζω να γίνει μάθημα και να σταματήσει αυτό, υπάρχουν νέοι συνάδελφοι στον κλάδο με όρεξη για δουλειά αλλά και παλαιότεροι με εξίσου ίδια ανάγκη λόγω των καταστάσεων που επικρατούν)».

Ο συνάδελφος στον οποίο αναφέρεται, είναι συνταξιούχος και δεν έχει αφήσει πίσω του κανένα συγγενή που να είναι ενεργός Δικαστικός Επιμελητής, δεν διακινδυνεύουν να χάσουν ψήφο και βρέθηκαν άμεσα λεφτά στο Ταμείο του Συλλόγου για τη μήνυση εναντίον του!! Θα «ξεπλύνουμε» στο όνομα του συγκεκριμένου και τους λοιπούς συνταξιούχους που είναι ενεργοί; Εννοείται ότι συμφωνήσαμε, οι συνταξιούχοι είναι ντροπή να συνεχίζουν να διενεργούν επιδόσεις και εκτελέσεις, πρώτη η ΙΡΙΔΑ κατήγγειλε στο προηγούμενο Δ.Σ. τη μητέρα της πρώην Γραμματέως και μομφή στο πρόσωπο της ίδιας. Αλλά προτείναμε ο Δικηγόρος να κάνει μηνύσεις και σε άλλους δύο συνταξιούχους που γνωρίζουμε ότι επέδιδαν στο όνομα των παιδιών τους, αλλά δεν το δέχτηκε η προσυδε, γιατί για τη μία δηλώνουν ότι παραγράφηκε και ούτε καν συμφώνησαν να ελέγξουμε τα βιβλία τα δικά της και της κόρης της και για τον άλλον θα περιμένουν να τους σταλεί ο φάκελος από τον Εισαγγελέα…. Κω!!!! Εμείς γιατί δεν ζητάμε τα στοιχεία από τον Εισαγγελέα Κω και να περάσουμε πειθαρχικό το γιό του στο όνομα του οποίου επέδιδε;;; Μήπως γιατί είναι φίλος του προέδρου και ΜΗΠΩΣ ψηφίζει προσυδε;;;

Γι’ αυτά και για άλλα πολλά, παρακαλούμε τον Πρόεδρο, από την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., να υπολοιήσει την ομόφωνη απόφασή μας για βιντεοσκόπηση των συνεδριάσεων.

Με εκτίμηση

Για την ΙΡΙΔΑ

Η Πρόεδρος