Συνάδελφοι,
Τα μεγάλα γραφεία έχουν καταθέσει υπόμνημα στη Βουλή από την προηγούμενη εβδομάδα, με αίτημα να αποσυρθεί η τροπολογία του αρθ.51, άλλως να ψηφιστεί με ποσοστό 5-7% !!!
Αφού είδαν ότι το αντιθεσμικό τους υπόμνημα δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, σήμερα έστειλαν εκ νέου επιστολές στους συναδέλφους με τους οποίους συνεργάζονται και τους ζητάνε να υπογράψουν ένα ίδιο υπόμνημα , για να το καταθέσουν εκ νέου σήμερα στη Βουλή και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζουμε ότι αύριο 02/02/2023 το νομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση.
Συνάδελφοι, ζούμε μια ιστορική στιγμή σαν Κλάδος , γιατί αύριο ψηφίζεται η τροπολογία ενός άρθρου το οποίο συζητάμε σχεδόν 30 χρόνια. Έχει φτάσει για ψήφιση στη Βουλή μετά από τεράστιο αγώνα, ασύλληπτες τρικλοποδιές των λίγων μεγαλογραφείων που δεν το θέλουν κι ας μας έχουν κλείσει την πόρτα σε όλες τις πηγές εργασιακής ύλης, εκβιασμούς, αντιδημοκρατικές και αντισυναδελφικές συμπεριφορές.
Και όλα αυτά, ενάντια ΣΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ της ΟΔΕΕ το 2020 στα Γιάννενα, όπου εκπροσωπήθηκε όλη η Ελλάδα , μέσω των 8 Συλλόγων της Χώρας.
Η Περιφέρεια που δεν το εφάρμοσε μέχρι τώρα, δεν υποχρεούται να το εφαρμόσει και στο μέλλον κι αυτό είναι επιλογή του κάθε Συλλόγου μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.
Είναι , όμως, αντιδημοκρατικό, αντιθεσμικό και αντισυναδελφικό να μην επιτρέπουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να το εφαρμόσουν, υπακούοντας τυφλά στα κέντρα της εργασιακής ύλης της Αθήνας, τα οποία τους εκβιάζουν να υπογράψουν, αλλιώς θα σταματήσουν να τους στέλνουν δουλειά. Και με ποιο τρόπο είναι σίγουροι ότι θα συνεχίσουν να την έχουν αυτή τη δουλειά; Ξεχνάνε τα «δίκτυα» που έχουν αρχίσει να οργανώνουν στην Περιφέρεια αυτά τα γραφεία με υπαλλήλους δικαστικούς επιμελητές που έχουν εδώ και τους μεταθέτουν σε άλλα Εφετεία;;
Η ΙΡΙΔΑ έχει ταχθεί από την ιδρυτική της διακήρυξη υπέρ της τροποποίησης του άρθρου 51 και έχει συνδράμει, με όσα μέσα διέθετε, στον αγώνα της Ε.Γ. της ΟΔΕΕ για να εκπληρωθεί αυτός ο στόχος. Είναι κρίμα να φτάσουμε στην πηγή και να μην μπορέσουμε να πιούμε νερό, εξ αιτίας αυτών των λίγων που εμείς επιτρέπουμε να γιγαντώνονται.
Δολίως κυκλοφορούν φήμες ότι θα πρέπει να πληρώνουμε από την τσέπη μας το ποσοστό παρακράτησης. ΌΧΙ, δεν ισχύει αυτό. Τέλος του χρόνου θα γίνεται εκκαθάριση του μερίσματος. Δηλαδή θα έχει να λαμβάνει ο καθένας μας π.χ. 7.000 ευρώ ετήσιο μέρισμα και χρωστάει στο διανεμητικό λογαριασμό 1.500 ευρώ, άρα θα του αφαιρεθούν και θα εισπράξει 5.500 ευρώ. Έτσι θα λειτουργεί ο αναδιανεμητικός λογαριασμός , ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, εκτός από τα λίγα μεγαλογραφεία που πιθανότατα η αναδιανομή δεν θα τους συμφέρει.
Συνάδελφοι, μην υπογράφετε τέτοιες επιστολές , ενάντια στην απόφαση της Ομοσπονδίας μας, ενάντια στο καλό του Κλάδου μας, ενάντια στο συμφέρον μας και την αξιοπρέπειά μας.
Ο Δικαστικός Επιμελητής ΑΝ αναβαθμίστηκε, ΑΝ θέλει να μην προσφωνείται πλέον κλητήρας, ΑΝ θέλει να είναι ισάξιο μέλος της νομικής οικογένειας και ΑΝ θέλει να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επαγγελματίας ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ.

Με εκτίμηση
Το Συμβούλιο της ΙΡΙΔΑΣ